Skin for Skin - Collageen direct uit de natuur!

Meet fish collagen!

 Collageen is de belangrijkste bouwsteen van onze huid en is van belang voor overall health, beauty en well being!

Het geheime ingrediënt van de producten van Skin For Skin is natief, Dutchmade viscollageen!
Middels een duurzaam en uniek proces afkomstig van de huid van vis.

Ontdek het zelf.

Wat is collageen?

Collageen is een belangrijk eiwit aanwezig in ons lichaam.  Collageen is afgeleid van het Griekse woord κολλώ (Colla=lijm) en betekent ook wel samenbinden.

In totaal zijn er ruim 28 types collageen, waarvan type 1 het meest voorkomt. 90% van al het aanwezige collageen bestaat uit type 1.

Skin for Skin bevat type 1 en 2 collageen.

Wat doet collageen?

Collageen heeft meerdere functies

Een belangrijke functie van collageen is het mooi, soepel en glad houden van de huid. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar ons bindweefsel; ons bindweefsel bestaat voor 70% uit dit lijmvormige eiwit.

Collageen is hier verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, wat steeds belangrijker wordt naarmate je ouder wordt en het collageengehalte verandert. De natuurlijke aanmaak van ons lichaamseigen collageen kan al afnemen na ons 25ste levensjaar, dit geldt zowel voor mannen als vrouwen.

Het natuurlijke verouderingsproces komt hierdoor op gang. De huid veroudert, er ontstaan rimpels en de stevigheid van de huid verandert. 

Wat maakt skin for skin collageen uniek?

Collageen kan gewonnen worden uit verschillende natuurlijke bronnen zoals vissen, dieren en planten. Het is van belang dat collageen wordt gewonnen uit een natuurlijke bron zonder toevoegingen. Viscollageen van wild-gevangen vis is de meest zuivere vorm van collageen, zonder toegevoegde antibiotica, groeihormonen of voedsel dat bestemd is voor de kweek van vis of het fokken van dieren.

Wij halen op een 100% natuurlijke manier collageen uit de reststroom van vishuiden. Hiervoor hebben we een gepatenteerd proces ontwikkeld.

Door deze methode verkrijg je natief collageen. Natief houdt in: intact collageen, de structuur blijft heel omdat wij geen hitte, chemicaliën of zuren gebruiken bij het ontwikkelingsproces.